Gellert kapot gondolatok

Közélet, sport, kultúra, fonák..

Friss topikok

  • tisztakéz: Jézus és Pali bácsi, elég rossz párhuzam!!!! (2012.04.12. 19:46) 2012.04.08. - Kit zavarhatott Schmitt Pál?
  • Agyalapom Irigy: Messi nem kicsit volt tapló, amikor teljes erőből a közönség közé bikázta a labdát. Szóval, nem eg... (2011.04.17. 22:00) Raúl csak egy van
  • Agyalapom Irigy: Időközben megtetszett. :) Volt már ilyen a történelemben. (2011.04.16. 19:59) Mindenkinek
  • bodigabi: Jó írás, tetszik és egyet is értek. (2010.07.08. 13:07) Schumi a hátsó sorból
  • hitomi: maradona tökéletesen funkcionált volna, ha mondjuk hangulatfelelősnek viszik a válogatotthoz, közb... (2010.07.04. 19:45) Az ál-arc lehullt

Raúl csak egy van

2011.04.14. 11:49 - Agyalapom Irigy

Lehet azon vitatkozni, hogy ki a legjobb focista jelenleg: Lionel Messi vagy Christiano Ronaldo? Kettejük közül tudnám is, kire szavaznék. De még a kis argentin sem tud egy valamit: olyan kisugárzást mutatni, mint Raúl González Blanco tudott már tinédzser korában, és képes még ma is.

"Raúl a multirekorder" - "A világ legelegánsabb csatára" - ilyen és ehhez hasonló címmel jelentek meg újságcikkek a tegnapi nap után. Mert újra olyan magától értetődő módon lőtte be a helyzetét, megint olyan elegánsan, könnyed módon adta a gólpasszát Höwedesnek, ahogyan csak kevesen tudják a világon. Közel 34 évesen már megkopott a gyorsasága, de a többi értéke megmaradt. A kivételes gólérzékenysége, a játék és csapata iránti alázat, az állhatatos győzni akarása, munkája a csapatért, kivételes intelligenciája - mind mind olyan érték, amelynek egyes elemeit sok játékosban fellelhetjük, de így, egyben nagyon kevesekben található meg. (Pl. Messi lehet majd a követője néhány év múlva. ) Ennek eredménye sok-sok cím, rekord (melynek megdöntése a két fent említett úriembernek nem lehetetlen, de nem is könnyű feladat lesz), a szakma, a játékostársak és a szurkolók általános szeretete, tisztelete. Példaértékű ember és sportoló. Jó, hogy van - legyen is még sokáig.

Itt van a tegnapi, igazi raúlos gólja:

A bejegyzés trackback címe:

https://geller.blog.hu/api/trackback/id/tr302825343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Agyalapom Irigy · http://geller.blog.hu 2011.04.17. 22:00:53

Messi nem kicsit volt tapló, amikor teljes erőből a közönség közé bikázta a labdát. Szóval, nem egy Raúl...


süti beállítások módosítása